Se DEMOKRATID 2 - Elevrådets film til skoleåret 2017-2018

Elevernes åbningsdag - fredag d. 18. august

Årets struktur for demokratid og tilhørende film blev præsenteret i samlingssalen. Her stod elevrådets formand og næstformand for samlingen, hvor hele årets elevråd præsenterede sig selv. Derefter skulle alle klasser lave deres egen struktur for demokratid. Der blev også brugt tid på antimobbestrategier, inden den stod på fælles madpakkespisning i Lovparken. Dagen blev for de yngste elever afsluttet med en officiel indvielse af legepladsen på SYD.

Se DEMOKRATID - Elevrådets film til skoleåret 2016-2017

Demokratid på Skemaet

På Sct. Nicolai er vi super stolte af vores elevråd. Det består af engagerede elever fra

3. kl. - 9. klasse, og i år går de foran i skolens udviklingsprojekt i år – Demokratid.

I sidste uge arbejdede de meget intensivt med at planlægge Elevernes Åbningsdag, som blev afholdt d. 12. august 2016. En dag fra 8.00- 13.00 med fællessamlinger i løbet af formiddagen, afholdt af elevrådet og efterfølgende arbejde med Demokratid i klasserne.

Demokratid er elevernes tid til at få indflydelse, medbestemmelse, lære om rettigheder, pligter og ansvar. De vælger ordstyrer, mødeleder, referent m.m. I praksis betyder det, at eleverne i alle klasser er med til at komme med forslag til aktiviteter og input til vores særlige dage i løbet af skoleåret.

Elevrådet har nedsat nogle arbejdsgrupper, som samarbejder med lærerne om disse dage, i alt 8 dage.

Læs lørdagsavisens artikel om dagen i vedhæftede link.http://www.e-pages.dk/loerdagsavisen/1031/

• Jeanette Gloor Niss den 06-09-2017
    Læs det nye Skolebørn

Tema: Flugten fra folkeskolen –fup eller fakta?
    Folkeskole eller privatskole? Det er ikke vigtigt for forældrene
    10 fordele ved folkeskolen
    Tæller størrelsen? Er små eller store skoler bedst?
    Forældre har færre rettigheder på privatskoler

• Jeanette Gloor Niss den 06-09-2017
    Læs det nye Skolebørn

Tema: Flugten fra folkeskolen –fup eller fakta?
    Folkeskole eller privatskole? Det er ikke vigtigt for forældrene
    10 fordele ved folkeskolen
    Tæller størrelsen? Er små eller store skoler bedst?
    Forældre har færre rettigheder på privatskoler

Maria Lysell den 22-08-2017
    Kære forældre, Info fra bevægelsesteamet.
    Skoleår 2017-2018.

Det primære mål for bevægelse i år er at lære børnene i de mindre klasser,at kunne følge regler i forskellige lege/bevægelsesaktiviteter, få større viden om deres egen kropsbevidsthed og styrke deres evne til at håndtere mindre konflikter, på egen hånd. De større klasser skal lære at lave aktiviteter på tværs af årgangene, via et fælles tilbud af aktiviteter i Lovparken.

9. årgang skal støttes i at stå for en aktivitet og forklare disse til de mindre klasser, med henblik på at klargøre dem til en eventuel idrætseksamen. Derudover laver vi særskilte aktiviteter for 9. men de må gerne vælge at være med i de kørende aktiviteter for 3. - 8. årgang.

Aktiviteterne som børnene kan vælge imellem, er tilrettelagt på baggrund af klassernes egne ønsker. De har altså medindflydelse. Aktiviteterne tilpasses således, at der er fokus på trivsel, konflikthåndtering og læring.
    Da børnenes ønsker er meget enslydende, har vi samlet nogle af de større klasser i Lovparken, hvor de uanset klassetrin ( 3.-8. årgang), kan vælge sig ind på én af de tre-fire aktiviteter, der kører. Vi er på den måde tre-fire voksne samlet ad gangen, og børnene har på den måde mulighed for at prøve det hele i løbet af året.

De mindre klasser (1. til 2. årgang) trænes i gåturen til lovparken og der leges også forskellige lege med særlige fokuspunkter i skolegården. Her er vi alene med klassen eller to klasser sammen.
    Vi forventer at alle børn har tøj med i forhold til vejret, da vi nødig går indendørs.
    Bevægelse er et selvstændigt fag, og ikke et frikvarter. Der er mødepligt som alle andre fag og vi forventer at de er klar, og mobiler bliver i taskerne.  Bevægelse er ikke altid ens betydende med at de skal have hård fysisk aktivitet, der tilbydes også Yoga og andre lidt mere rolige aktiviteter.

Med venlig hilsen fra Bevægelsesteamet.
    (Lone, Brian, Klaus, Martin, Linda, Dorthe og Maria.)

Billede fra bevægelse i Lovparken.

• 24-09-2017
    Overnatning for 8. årg konfirmander i kirken · 8A · 8B